Пловдивски строител, работещ на свободна практика, източил над 17 500 лева

...
Пловдивски строител, работещ на свободна практика, източил над 17 500 лева
Коментари Харесай

Строителен работник точи две години чужда кредитна карта, изхарчи над 17 000 лева

Пловдивски строител, работещ на свободна процедура, източил над 17 500 лв. от непозната кредитна карта, като закононарушението е траяло съвсем две години. Първата транзакция датира от 31 януари 2022 година, а последната е осъществена на 23 януари тази година.
Прочетете още
За този интервал строителят е направил голям брой транзакции в разнообразни градове на страната – в това число София, Пловдив и по морските курорти. Първоначално е теглил дребни суми пари – по 100-200 лв., като в следствие ставали и по-големи – по 500-600 лв.. Предимно е теглил парите на банкомат, само че по делото е изяснено и, че е пазарувал по разнообразни обекти и супермаркети. Общата стойност на осъществените тегления и заплащания е в размер на 9 938,94 американски $ в левовата равноценност - 17 583 лв..

След като бил хванат, на мъжа било повдигнато обвиняване от Окръжна прокуратура – Пловдив.

 Преди дни строителят се изправи пред съда, където се призна за отговорен и магистратите утвърдиха подписано сред него и прокуратурата съглашение. Пловдивчанинът контракти условна присъда от 1 година и 9 месеца с изпитателен период от 3 години и половина. Той би трябвало да заплати и разходи по делото в размер на 160 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР